Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
30
10
14
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Catering Defensie toch uitbesteed

Door bezuinigingen is de ambitie van het kabinet, om schoonmakers en keukenpersoneel voortaan weer in dienst te nemen, van de baan. Het is simpelweg te duur. De grootste cateraar van het Rijk, Defensie, wordt uitbesteed en daardoor dreigen negenhonderd ambtenaren hun baan te verliezen.

Het kabinet wilde in 2012 een duidelijk signaal afgeven en gaf in het regeerakkoord aan dat flexwerkers aan de onderkant van de arbeidsmarkt gewoon weer in dienst moeten worden genomen. De rijksoverheid zou het goede voorbeeld geven en van de schoonmakers en cateringmedewerkers ambtenaren maken.

Te laat voor defensiemedewerkers
Het uitbesteden van Paresto, de naam van de defensiecateraar, begon in 2011 en had halverwege vorig jaar al afgerond moeten zijn. De wens van de PvdA doorkruiste dit, maar voor de defensiemedewerkers is het al te laat.

Vijf jaar baan en salaris
Om toch nog een gedeelte van de belofte uit het regeerakkoord waar te maken, houden de defensieambtenaren, die de dupe zijn van de uitbesteding van de catering, minstens vijf jaar hun baan en salaris. Die kosten worden aan het Rijk doorberekend. Daarnaast is Defensie ook geld kwijt aan ambtenaren die besluiten niet mee te gaan.

Grote verliespost
Dit zorgt voor veel ophef. Militaire vakbonden geven aan dat de uitbesteding, in plaats van een bezuiniging, de schatkist de komende vijftien jaar een verliespost oplevert. De bonden zijn fel tegen de uitbesteding.

Besluit uitgesteld
Marktpartijen kunnen tot februari volgend jaar bieden op Paresto. Afhankelijk van hun aanbiedingen besluit minister Hennis dan of de uitbesteding definitief doorgaat.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.