Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
05
02
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

CB levert niet meer aan V&D

CB, voorheen Centraal Boekhuis, levert al bijna twee weken geen boeken meer aan V&D. De levering aan het, in financiële problemen verkerende, warenhuis is op 23 januari gestaakt, nadat kredietverzekeraar Coface de kredietlimiet voor V&D had ingetrokken. Zo schrijft Volkskrant.

'Coface bepaalt de kredietwaardigheid van onze debiteuren en wij volgen dat advies', aldus CB-directeur Hans Willem Cortenraad. CB is een samenwerkingsverband van uitgeverijen en boekhandelaren en zorgt voor de distributie van boeken in Nederland en België.

Nog geen betalingsachterstand
CB is gestopt met de levering om te voorkomen dat het risico bij de uitgeverijen komt te liggen als het misgaat met V&D. De openstaande rekeningen zijn nog wel gedekt door de kredietverzekering. Cortenraad benadrukt dat V&D geen betalingsachterstand heeft.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.