Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
03
11
Niels Achtereekte
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Niels Achtereekte
Dossier: Inkopers-Cafe.nl
Soort:

CFO besteedt teveel aandacht aan besparing

Aanbestedingen zijn teveel gericht op besparing. De relatie tussen inkoop en CFO’s blijkt inconsistent en kan effectiever. Dat blijkt uit onderzoek van supply management consultancy Ardent Partners. CFO’s moeten hun focus verleggen.

Besparing is voor de meeste CFO’s de primaire en in veel gevallen de enige maatstaf voor winst in inkoop. Maar alleen daar de focus op leggen, doet inkoop te kort, zo stelt Supply Management op haar website. Het kan positieve invloed op het succes van de business danig beperken. Hoe dan wel? CFO’s moeten andere maatregelen nemen zoals het meenemen van feedback van belanghebbenden, de prestaties en het risico. CFO’s en CPO’s moeten daarnaast nauwer samenwerken. Daarvoor moeten ze wel hun definities voor besparing op elkaar afstemmen.

Convergeren
Andrew Bartolini, auteur van het rapport en Chief Research Officer bij Ardent Partners: “De CFO- en CPO-transformaties zijn een relatief recent fenomeen in leiderschap . Hun afdelingen moeten actief op zoek naar de verantwoordelijkheid en de invloed. Hoewel de uitgangspunten voor CFO’s en CPO’s vroeger zeer verschillend waren, moeten ze nu convergeren rond een gemeenschappelijke set van financiële en zakelijke doelstellingen.”

Niels Achtereekte
Door Niels Achtereekte
Niels Achtereekte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.