Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
03
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossiers: Grondstoffen, Inkoop
Soort:

Chemie verscherpt toezicht veiligheid leveranciers

Chemiebedrijven gaan scherper toezien op de veiligheidsprestaties van hun toeleveranciers. Ze gaan daarbij gebruikmaken van adviezen van het platform Veiligheid Voorop. Dat is een platform van ondernemingen in Nederland die met gevaarlijke stoffen werken. Dat schrijft Deal!

De adviezen gaan over hoe bedrijven hun toeleveranciers kunnen beoordelen op veiligheidsprestaties, veiligheidscultuur en de mate waarin zij naleving van wettelijke normen borgen. Bij twijfel kan van de toeleverancier een plan ter verbetering van veiligheidscultuur en -prestaties worden gevraagd. Bij Veiligheid Voorop zijn bedrijven aangesloten die de overheid kenmerkt onder het Besluit Risico Zware Ongevallen (BRZO). Zij zijn verplicht om onder meer rampenplannen op te stellen.

Honderden opdrachtnemers
Bedrijven in de chemie en petrochemie werken samen met vele opdrachtnemers, soms wel honderden. Denk daarbij aan transportbedrijven, tankopslagbedrijven en warehouses, en anderzijds aannemers en contractors die bouw- en onderhoudswerkzaamheden verrichten. De veiligheid van al deze bedrijven in de keten is van grote invloed op de algehele veiligheid in de chemiesector. De veiligheidsaanpak is onderdeel van een breder meerjarenprogramma dat de komende maanden definitief wordt vastgesteld.

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.