Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
18
03
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossiers: Duurzaam inkopen, Global, Inkoop
Soort:

Chemieconcern draait productlocatie op windenergie

Het Amerikaanse chemiebedrijf The Dow Chemical Company investeert in een windpark van 200 megawatt.  Het chemieconcern is het eerste bedrijf in de VS dat een totale productielocatie op deze schaal laat draaien via hernieuwbare energie. De investering maakt het bedrijf de op twee na grootste inkoper van windenergie in de Verenigde Staten.  Dat schrijft Yahoo Finance.

Het windpark is in aanbouw in Zuid-Texas en moet begin 2016 klaar zijn. De 200 megawatt aan electriciteit is voldoende om 55.000 huishoudens van stroom te voorzien. Dows productielocatie in Freeport, Texas gaat de stroom afnemen. De fabriek met 7.000 werknemers is verantwoordelijk voor 20 procent van de wereldwijde productie van Dow. 

De afname van windenergie beschermt Dow tegen fluctuerende energieprijzen. Het gebruik van hernieuwbare energie zou ook de CO2-uitstoot reduceren van het bedrijf. The Dow Chemical Company (Dow) is volgens Duurzaambedrijfsleven.nl een van de grootste industriële energieverbruikers ter wereld. 

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.