Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
27
11
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Chemiesector onderschat internationale MVO-risico’s

Chemiesector onderschat internationale MVO-risico’s

Bedrijven in de chemiesector zien maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) nog voornamelijk als manier om nieuwe business cases te ontwikkelen of om kosten te besparen. Daarbij onderschatten zij de sociale en milieurisico’s in hun internationale keten, terwijl hier nog het nodige speelt. Dat stelt MVO Nederland naar aanleiding van een onderzoek naar internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen in de Nederlandse chemiesector.

In Nederland hebben bedrijven hun zaken over het algemeen goed op orde wanneer het gaat om gezondheid, veiligheid en het milieu. Volgens MVO Nederland spelen er echter in ontwikkelingslanden en opkomende markten nog veel misstanden. Dit gaat om ‘landjepik’ door grote ondernemingen, kinderarbeid, verkapte slavernij en vervuiling van de omgeving.

MVO-risico’s
“Veel Nederlandse bedrijven uit de chemie doen zaken met bedrijven in opkomende markten en ontwikkelingslanden. Hierdoor zijn zij gevoeliger voor MVO-risico’s dan ze vermoeden”, zegt Elsbeth Roelofs, sectormanager IMVO Chemie bij MVO Nederland. “Transparantie over duurzaamheidsissues is het startpunt voor internationaal MVO. Van daaruit kun je problemen aanpakken en kansen doorontwikkelen.” MVO Nederland ziet deze kansen voornamelijk op het gebied van duurzame winning van grondstoffen, kleinschalige productie, duurzame internationale productie en circulair ondernemen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.