Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
02
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Global
Soort:

Chili con carne Iglo boordevol paarden-DNA

Of er nu ook zeepaardjes in de vissticks van Iglo verwerkt zijn is nog niet bekend, maar het foodbedrijf heeft haar chili con carne teruggeroepen omdat er geen rund maar paard in blijkt te zitten.

Inmiddels blijkt dat niet kip het meest veelzijdige stukje vlees is, zoals een reclamecampagne je wil laten geloven, maar rund. Heel vaak blijkt het zelfs paard te zijn. Na het bekend worden van een groot Europees paardenvleesschandaal enkele weken geleden, heeft Iglo een onderzoek ingesteld naar alle producten waar rundvlees in verwerkt zou moeten zijn. Nu blijkt dat er in de Iglo Chili Con Carne met rijst van 400 gram, DNA van paarden gevonden is. Deze maaltijd wordt geproduceerd door het Belgische Frigilunch.

Product uit schappen

Iglo maakte vrijdag bekend dat haar chili con carne paardenvlees bevat. Volgens het bedrijf in diepvriesproducten is de voedselveiligheid niet in het geding, maar is het niet acceptabel dat er paardenvlees in de chili zit terwijl er op het label staat aangegeven dat dit rundvlees is. Totdat het onderzoek van Iglo is afgerond en het bedrijf weer “volledig vertrouwen heeft in de leverancier”, zal het product niet meer in de schappen verschijnen. 

Iglo heeft inmiddels in een verklaring haar excuses gemaakt aan klanten. Klanten die nog verpakkingen van het product in huis hebben kunnen contact opnemen met het bedrijf om hun aankoopbedrag terug te krijgen. Tevens meldt Iglo dat er een doorlopend DNA-testprogramma is geïntroduceerd en dat het de kwaliteitsprocedures heeft versterkt.

Al eerder voedselschandaal bij Iglo

Het opduiken van paardenvlees in chili con carne is niet de eerste zeperd die Iglo maakt. Het bedrijf heeft ervaring met misstanden in de supply chain. In 1980 werden verschillende mensen ziek na het eten van diepvriesnasi en diepvriesbami, die verontreinigt bleek met nitriet uit het koelsysteem van bestelwagens. In ieder geval twee mensen overleden door het vergiftigde product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.