Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
01
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Nancy van Bemmel
Dossiers: Grondstoffen, Inkoop
Soort:

China schrapt exportbeperkingen aardmetalen

China schrapt exportbeperkingen aardmetalen

China schrapt de exportbeperkingen voor zeldzame aardmetalen, zoals zink, wolfraam en magnesium, die nodig zijn voor de productie van moderne elektronica. Hiervoor hadden de Verenigde Staten in 2012 een klacht ingediend bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) en werden in het gelijk gesteld.

De regering in Beijing voerde de quota in 2009 in, om de eigen industrie te beschermen. China gaf aan dat de voorraad zonder de quota te snel opraakt en wees op de milieuvervuiling die een grootschalige winning van de metalen veroorzaakt. De WTO oordeelt nu echter dat China niet heeft kunnen aantonen dat exportbeperkingen gerechtvaardigd zijn.

Vrijhandelsregels gebroken
De EU, de VS en Japan menen dat China de exportquota had ingesteld om de eigen industrie aan goedkope grondstoffen te helpen. De WTO stemt hiermee in en stelt dat China de vrijhandelsregels heeft gebroken. Er is nog een mogelijkheid dat de partijen in de zaak beroep aantekenen tegen de beslissing.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Reacties:

  • Anoniem | 04-07-2015 om 16:43

    Wow, fantastisch blog lay-out! Hoe lang ben je al blggeon voor? Jullie maken het blggeon eenvoudig uitzien. De algehele look van uw website is geweldig, evenals de inhoud!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.