Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
09
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Clemens Huis in 't Veld
Dossiers: Column, Opinie
Soort:

Cloud sourcing biedt inkopers grip en inzicht

Het klinkt als een match made in heaven: enerzijds stijgt het aantal zzp’ers, anderzijds vergroten veel organisaties hun flexibele schil. Ondanks deze stijging van vraag en aanbod blijkt het voor beide partijen moeilijk om elkaar te vinden. De meeste inkopers worstelen niet alleen met het vinden van de juiste persoon bij de juiste opdracht, er is vaak ook gebrek aan inzicht en grip op de kosten van het gehele inhuurproces en de kwaliteit van de resources. Hoe kunnen organisaties hun inhuurproces dan efficiënter inrichten?

 

Wildgroei 
Ik merk in de praktijk dat zowel opdrachtgevers als zzp’ers behoefte hebben aan één centraal platform waar zzp’ers eenvoudig gevonden kunnen worden en waar zij zelf opdrachten kunnen vinden. Veel organisaties proberen dat in eerste instantie met een eigen marktplaats, maar uit recent onderzoek van de ZZP Barometer blijkt dat slechts een kwart van de zzp’ers gebruik maakt van zulke marktplaatsen. Voor veel zzp’ers geldt dat ze vanwege de wildgroei van marktplaatsen door de bomen het bos niet meer zien. Het aanbod is dus te versnipperd en de meeste zzp’ers zien er geen meerwaarde in om zich bij een groot aantal verschillende organisaties in te schrijven en al die profielen constant up to date te houden.

Cloud sourcing
Cloud sourcing kan voor zowel opdrachtgevers als zzp’ers een uitkomst bieden. De term cloud sourcing verwijst naar de mogelijkheid om complete sourcing oplossingen vanaf de cloud, een online netwerk, in te zetten. De toegang tot de cloud is locatie-, netwerk- en werkplek onafhankelijk en er is geen specifieke hardware- of software installatie nodig.  Organisaties kunnen cloud sourcing op verschillende manieren benutten binnen het inhuurproces, bijvoorbeeld om direct toegang te krijgen tot de digitale dossiers van zzp’ers en om inzichtelijk te krijgen wie er met welke specialisatie beschikbaar is voor een klus.

Communities
Als organisatie is het belangrijk om interesse te wekken bij hoogwaardige specialisten die echt toegevoegde waarde leveren aan de business. Inkopers kunnen hun organisatie via zo’n online portal niet alleen met interessante opdrachten en een prettige werkomgeving onderscheiden − ook overige diensten, zoals een beoordelingssysteem of kennis specifieke communities, bieden een meerwaarde voor zzp’ers. Met communities krijgen ze bijvoorbeeld de mogelijkheid om inhoudelijk met andere specialisten op een bepaald kennisgebied te discussiëren en ervaringen uit te wisselen. Hier ligt een grote uitdaging voor organisaties. Het is daarbij van belang dat de communities geregeld aangevuld worden met nieuwe content en actualiteiten om zo voldoende interactiviteit te creëren. Een medewerker die zich volledig richt op het beheren en managen van deze community is hierbij essentieel.

Resultaat
Een belangrijk voordeel van de inzet van een centraal platform voor opdrachtgevers is dat het gehele traject, van aanvraag tot en met facturatie, in hetzelfde platform opgenomen kan worden. Op dit moment maken organisaties vaak gebruik van meerdere systemen die niet altijd met elkaar te koppelen zijn. Zo’n tool biedt de mogelijkheid om het gehele inhuurproces via het systeem te verzorgen en beheren of dit (deels) door een sourcing partner te laten doen. Bovendien biedt het opdrachtgevers de mogelijkheid om op zowel hard- als softskills te matchen. Een bijkomend voordeel van de inzet van een centraal platform is dat organisaties ook meer inzicht krijgen in hun kosten en personeelsplanning, omdat direct te zien is welke zzp’ers met welke expertise er de aankomende tijd vrij komen. Door betere dossiervorming en ontstaan er scherpere profielen en een beter overzicht van welke specifieke kennis er nodig en beschikbaar is.

Flexibele schil 
In de toekomst zal de flexibele schil van organisaties alleen maar belangrijker worden. Steeds meer organisaties proberen zo flexibel mogelijk met hun kosten en capaciteiten om te gaan. Een cloud sourcingtool kan opdrachtgevers helpen de juiste zzp’ers te vinden en tegelijkertijd grip op de kosten te houden en scherp inzicht te krijgen in het gehele inhuurproces.

FastFlex publiceerde onlangs een whitepaper over de inzet van cloud sourcing als manier om het inhuurproces efficiënter in te richten.

Door Clemens Huis in 't Veld
Clemens Huis in 't Veld is directeur van FastFlex. FastFlex is een onafhankelijke sourcing partner en managed service provider op het gebied van resource management. FastFlex treedt op als partner voor organisaties die hun externe inhuurproces effectief en kostenefficiënt willen managen. Tegelijkertijd biedt FastFlex zzp'ers dienstverlening op maat met duurzame oplossingen, zoals digitale facturering en opleidingen. Clemens was voorheen werkzaam bij QNH, dienstverlener op het gebied van slimme IT-oplossingen, waar hij mede oprichter van is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.