Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
06
10
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Index / overzicht / marktplaats / overig
Soort:

Coca Cola reikt sustainability awards uit

Coca Cola heeft Ball Packaging Europe (BPE) tot leverancier van het jaar gekroond. BPE won hiermee een van de door de frisdrankfabrikant uitgereikte Sustainability Summit Awards.

BPE levert Coca Cola bijna 2,5 miljard blikjes per jaar en doet dit volgens de Amerikaanse grootheid in buitengewoon goede samenwerking. Een andere reden waarom BPE de prijs in ontvangst mocht nemen, is dat ze het gewicht van hun blikjes sterk naar beneden hebben gekregen.

'In onze samenwerking met zo’n succesvol bedrijf als Coca Cola hebben we veel geleerd, waardoor onze eigen performance verbetert', zegt Rob Miles, vice-president van BPE. Hij voegt eraan toe dat BPE zich de laatste jaren sterk op sustainability heeft gericht, met een sterke focus op het verminderen van grondstoffen voor de productie van de blikjes.

Minder CO2
Een andere prijs die werd uitgereikt, was de Corporate Responsibility & Sustainability Award. Goederenvervoerder Howard Tenens sleepte deze in de wacht, door Coca Cola in staat te stellen CO2-uitstoot te verminderen. Zij introduceerden duurzame opslag en hybride vervoersmiddelen, die lopen op diesel en gecomprimeerd natuurlijk gas. Het bedrijf Ardagh Glass verdiende de Most Improved Supplier Award. Zij realiseerden een gewichtsverlaging bij de glazen flesjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.