Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
10
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Index / overzicht / marktplaats / overig
Soort:

Conink verkiest professionalisering boven zelfstandigheid

De overname van inkoopadviesbureau Conink door DPA markeert weer een nieuwe stap in de professionalisering van inkoop. Twee 'robuuste' partijen bundelen hun krachten en vergaren daarmee een leidende rol in markt. Linda Neijensteijn van Conink legt uit.


Waar ligt de toekomst van Conink?. werd er pakweg een jaar geleden binnen het Zwolse inkoopadviesbureau gemijmerd. Conink stevende op zijn tienjarige jubileum af en was in al die jaren gestadig gegroeid van een klein adviesbureau tot een gevestigde speler in de publieke markt. met een deskundigheid in aanbestedingen. Het had sterke referenties opgebouwd. een gespecialiseerd team samengesteld en was klaar voor een nieuwe stap. Om door te kunnen groeien moest er iets nieuws gebeuren. Maar welk pad zou het daarvoor gaan volgen? Investeren in zaken als systemen en management. of de blik naar buiten richten?

Met die vragen in het achterhoofd kwam Linda Neijensteijn. partner vanaf de oprichting. ondertussen voor geheel andere zaken in contact met Max Boodie van DPA Supply Chain People. "Maar het bleek dat Max met dezelfde vraag bezig was: hoe kan ik doorgroeien? Binnen Conink was de mogelijkheid van samenwerking al eens ter sprake gekomen en het leek alsof het contact met Max op het juiste moment tot stand kwam. De verstandhouding was goed. de bedrijfsculturen leken overeen te komen en ons werkgebied was complementair: zij richten zich grotendeels op de private markt en zijn zich aan het vestigen in publieke markt. terwijl wij ons exclusief bezig houden met vraagstukken in het publieke domein. Er waren duidelijk mogelijkheden voor synergie." Vervolgens zijn Conink en DPA SCP de zaken serieus gaan uitwerken. vertelt Neijensteijn. "We zijn gaan kijken hoe we onze sterke kanten naar voren kunnen halen en zwakke punten kunnen verbeteren. Zo profiteert DPA SCP van een grote capaciteit en betere managementinformatieprocessen en leggen wij nadruk op kennis en kwaliteit. door opleiding en bijvoorbeeld onze ISO-certificering." Klinken de geografische verschillen door? Neijensteijn: "Het merendeel van onze mensen werkt en woont in het westen. Maar dat neemt niet weg dat DPA SCP wat 'sneller' is en meer bedrijfseconomisch bestuurd wordt. Wij nemen misschien meer de tijd en worden meer gestuurd door relaties met medewerkers en personeel." Enkele maanden later hadden de drie aandeelhouders van Conink zich laten uitkopen en werd het samengaan een feit.

De integratie zal hetzelfde conciliaire karakter van de overnamebesprekingen houden. zegt Neijensteijn. We zijn hard bezig om de systemen zo te maken dat we goed kunnen communiceren en dat we straks de juiste managementinformatie hebben. Kennisuitwisseling zal het adagium zijn tijdens de begintijd. "We willen vooral leren van elkaars werkwijze en informatie uitwisselen. Dat is het belangrijkst.

Door de overname krijgen zowel DPA SCP en Conink wat ze verlangen. zegt Neijensteijn. "Meer capaciteit betekent dat er meer ruimte is om uitstekende mensen aan te trekken en daardoor mooie opdrachten binnen te halen. De kwaliteit die we kunnen bieden verbetert en daar is alles op gericht. Beide bedrijven hebben een goede naam en willen die zeker behouden." Over de naam Conink: zijn er nog afspraken gemaakt over het merk Conink? Neijensteijn: "De naam Conink st

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.