Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
24
03
11
Dennis Mensink
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Dennis Mensink
Dossier: Inkopers-Cafe.nl
Soort:

Consultancyreus McKinsey onder vuur

Het onderzoek dat de Amerikaanse overheid voert naar de praktijken van consultancybedrijf McKinsey zet de verhoudingen tussen adviesbureaus en hun klanten wereldwijd op scherp. Een partner van McKinsey zou vertrouwelijke informatie over klanten hebben doorgespeeld aan de oprichter van hedge fund Galleon.

Juryleden hoorden vorige week in een New Yorkse rechtzaal geheime opnamen van telefoongesprekken tussen miljardair Raj Rajaratnam, oprichter van Galleon, en topmensen van McKinsey. Kroongetuige Anil Kumar, voormalig partner van McKinsey, bekende in totaal 2,7 miljoen dollar te hebben ontvangen van Rajaratnam in ruil voor bedrijfsgevoelige informatie van klanten als AMD, Business Objects, Cisco, eBay, Samsung en Spansion.

Schadelijk
De zaak kan bijzonder schadelijk uitpakken voor het grote en prestigieuze McKinsey. Analisten waarschuwen dat als blijkt dat de corruptie systematisch blijkt te zijn, McKinsey kan omvallen. Dit roept vergelijkingen op met het bedrijf Enron, dat in 2001 bankroet ging nadat een grootschalig fraudeschandaal aan het licht kwam.

Dennis Mensink
Door Dennis Mensink
Dennis Mensink schreef in het verleden onder meer voor titels als NRC Handelsblad, AD en FEM en coördineerde verschillende corporate uitgaven. Momenteel combineert hij het mooie redactiewerk met het ondernemerschap bij Functioneel Wit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.