Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
12
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Rosa de Buisonjé
Dossier: Supply Chain
Soort:

Contractmanagement noodzakelijk bij uitbesteden

Doordat gemeenten facilitaire zaken steeds meer uitbesteden, is gedegen contractmanagement hierop ook belangrijker geworden. Opdrachtgever en opdrachtgever gaan nu echter nog veel te weinig met elkaar in gesprek, vindt adviesbureau Het NIC.

“Pas als het contractmanagement op orde is, kun je verbeteringen realiseren”. Dat zegt Sandy Knollenburg, business unit manager bij Het NIC, in een artikel op de site gemeente.nu dat actief beheer van contracten als voorwaarde noemt voor alle vervolgstappen. In februari dit jaar concludeerde onderzoeksbureau Integron nog dat de prestaties van facilitaire diensten in de helft van de gevallen niet wordt gemonitord.

Expertise

Om de informatie die als gevolg van goede monitoring vrijkomt, goed te benutten, is expertise nodig. Omdat veel organisaties deze expertise niet in huis hebben, wordt ook het contractmanagement steeds vaker uitbesteed. Sven Schmitz, hoofd facilitaire dienst van het Mundium College, ziet hier voordelen in. “Een externe contractmanager brengt specialistische kennis met zich mee, en de opdrachtnemer vindt het vaak ook prettig als de deskundige extern is.”

De dialoog
De opdrachtgever en opdrachtnemer gaan nu nog nauwelijks met elkaar in gesprek over de resultaten. De dialoog tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, in combinatie met een goed contractmanagement, kent volgens Schmitz alleen maar voordelen. “ Contractmanagement betekent een verbetering van de klanttevredenheid.”

http://www.gemeente.nu/web/Actueel/Bestuurszaken/Inkoop-aanbesteden/Inkoop-aanbesteden-Artikel/55313/Toenemende-noodzaak-contractmanagement-voor-facilities.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.