Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
06
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Suzanne Wijers
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Convenant verduurzaming inkoop verse groente en fruit ondertekend

De grote supermarkten, maatschappelijke organisaties en handelsbedrijven hebben gezamenlijk een convenant getekend om de productie van verse groente en fruit te verduurzamen. De partijen hebben zichzelf ten doel gesteld om binnen acht jaar tijd louter duurzaam geproduceerde verse groente en fruit uit Afrika, Azië en Midden- en Zuid-Amerika in te kopen.

Het convenant werd ondertekend door C1000, Superunie, Albert Heijn, Lidl, Jumbo, The Greenery, AgroFair, Eosta, FairFields, Jaguar the fresh company, Nature’s Pride, Staay Food Group en Van Oers United. De coalitie wil 30 procent in 2014 en 50 procent in 2015 duurzaam inkopen. In 2020 moeten alle verse groente en fruit in de supermarkten duurzaam geproduceerd zijn.

Duurzaamheidsprojecten
ICCO, Solidaridad, het Productschap Tuinbouw en Frugi Venta ondersteunen met hun sector-expertise het convenant. Het Initiatief Duurzame Handel coördineert het Groente & Fruit programma dat hieruit voortkomt. Op basis van bestaande standaarden zoals BSCI, Rainforest Alliance, ETI en Fairtrade wordt bepaald wat duurzaam is en hoe zij daar naartoe gaan werken. Het Initiatief Duurzame Handel voert de komende jaren met de coalitie projecten uit om de arbeidsomstandigheden te verbeteren en duurzaam watergebruik te stimuleren. De ambassades van Zuid-Afrika, Ethiopië en Colombia zijn al door de IDH bij het project betrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.