Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
01
04
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: E-procurement
Soort:

CPB: Geen massale toestroom Polen

AMSTERDAM - De gevreesde massale toestroom goedkope arbeidskrachten naar Nederland als gevolg van de uitbreiding van de Europese Unie blijft hoogstwaarschijnlijk uit. Maximaal tienduizend Polen en andere Oost-Europeanen zullen na de toetreding dit jaar naar Nederland komen.

Dat voorspelt het Centraal Planbureau in een nog vertrouwelijke analyse. zo meldt de Volkskrant woensdag.

De analyse is bedoeld om een conflict tussen de ministers Zalm (Financi?n) en Brinkhorst (Economische Zaken) te voorkomen. Brinkhorst wil de nieuwe Europeanen toegang verlenen vanaf de toetreding op 1 mei. Paars II en Balkenende I waren ook op dat standpunt. maar door de oplopende werkloosheid en het feit dat andere EU-landen ook hun grenzen dichthouden. zijn Zalm en de VVD op dat standpunt teruggekomen.

Volgens het CPB zullen zo'n 190 duizend werknemers uit de nieuwe lidstaten meteen de grens overtrekken in mei. Van hen komen er tussen de vijf- en tienduizend naar Nederland. de rest gaat naar de overige EU-landen. Na twee jaar daalt de instroom naar drie- tot zesduizend werknemers omdat Duitsland en Oostenrijk dan hun maatregelen versoepelen

bron : www.nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.