Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
10
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Personalia
Soort:

CPO blijft vaak lang zitten

CPO’s blijken bijzonder honkvast te zijn. Bijna de helft van de topmanagers blijft meer dan vijf jaar in hun rol als eindverantwoordelijke voor procurement in een organisatie.

De concluderende partij is de Aberdeen Group, die het onderzoek ook uitvoerde. Het rapport van het onderzoeksbureau in een onderzoek naar de rol van CPO’s en hun carrièreverloop wijst uit dat 44 procent van de CPO’s langer dan vijf jaar blijft zitten in hun huidige positie.

Niet vaak promotie
Deze continuïteit komt ook terug in andere aspecten van het onderzoek. Meer dan de helft, 60 procent, van de 120 ondervraagde professionals uit verschillende vakgebieden (finance, operations, procurement en supply chain) gaf aan dat een CPO bij een baanverandering normaliter dezelfde rol bij een ander bedrijf inneemt in plaats van promotie te maken in het huidige bedrijf. Slechts één procent neemt uiteindelijk intern de rol van CEO over en ook liggen de percentages voor rollen als CFO (6 procent) en COO (5 procent) niet bijzonder hoog.

Zichtbaarheid door C-titel
Aanvullend zegt het rapport dat de perceptie van de rol van CPO is veranderd. 65 Procent van de respondenten geeft aan de rol van CPO als strategisch (29 procent) of zelfs zeer strategisch (35 procent) te zien. Een mogelijke oorzaak van deze hoge waardering is volgens Aberdeen Group de zichtbaarheid van de rol van C-level executives.

Tekst: Koos Plegt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.