Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
10
10
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Supply Chain
Soort:

CPO van het jaar verkiezing

Voor de zesde keer wordt in december de CPO van het jaar gekozen. Dit jaar vindt deze uitreiking plaats tijdens het International Supply Management Congres op 2 en 3 december in de RAI Amsterdam.

Naast drive, passie en visie zijn innovatie en duurzaamheid voor veel inkopers steeds belangrijker. Mede daarom wordt de Chief Purchasing Officer dit jaar gekozen tijdens het Supply Management congres van AkzoNobel, Nevi, ADC, Rabobank en IDH over innovatie en duurzaamheid. Vorig jaar was Melanie Schultz, destijds CPO bij Achmea en nu Minister van Infrastructuur en Milieu, de winnaar. Op 3 december dit jaar neemt iemand het stokje van haar over. De CPO Award is een initiatief van NEVI en Alfa Delta Compedium.

Frank Oort
Eén van de genomineerden is Frank Oort, CPO bij Koninklijke BAM Groep nv. Voorheen was hij tien jaar werkzaam bij Friesland Foods, waar hij begon bij één van de Operating Companies. Hij werkte zich op tot Director Corporate Sourcing Dairy Commodities. In die functie was hij verantwoordelijk voor de internationale aanvoerketen van melkproducten. In 2007 stapte Oort over naar de bouwsector: BAM. Zijn belangrijkste ambities en uitdagingen bij BAM zijn kosten-, risico- en cash-management. Daarnaast vindt hij het belangrijk om toeleveranciers zo vroeg mogelijk te betrekken in de aanvoerketen en ook integratie en implementatie van duurzaamheid in de aankoop staan bij hem hoog in het vaandel.

Marc Engel
De tweede die zich wellicht CPO van het jaar mag noemen is Marc Engel. Hij trad in 1990 in dienst bij Unilever. Na een korte uitstap naar Shell in 1993 keerde hij in 1995 terug bij Unilever waar hij sinds 1998 werkt in de Supply Chain en bijdroeg aan de duurzame visie van Unilever. In 1999 vertrok Engel naar Brazilië als vice president Supply Chain for Ice Cream voor Latijns-Amerika. In 2004 kwam hij terug naar Nederland als vice president Supply Chain for Spreads, Dressings en Oil. In 2008 werd Engel benoemd als eerste CPO van Unilever. Verantwoorde en duurzame inkoop zijn essentiële onderdelen van het inkoopbeleid van Unilever.

Jan Jongsma
De laatste genomineerde is Jan Jongsma, CPO van FrieslandCampina. Hij is al ruim 29 jaar werkzaam bij dit bedrijf en sinds 2009 CPO. Jongsma begon zijn loopbaan op de R&D-afdeling van DMV International, eind jaren ’80 richtte hij DMV Japan op en was vervolgens ruim vijf jaar werkzaam in Tokyo. Eind jaren ’90 kwam hij bij Campina International als Operations Director. Na 2003 bouwde hij verschillende fabrieken van Campina en centraliseerde, als eerste Campina CPO, alle inkoopactiviteiten. Na de fusie van FrieslandFoods en Campina was hij het die de inkooporganisatie van de nieuwe combinatie ontwikkelde.

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.