Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
11
10
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Genna Bostelaar
Dossier: Inkoop
Soort:

CPO's geven carrièretips in Kings Palace

Vind een mentor, leg je sterktes vast en geniet meer van het moment. Dat waren de belangrijkste tips die een panel van senior inkoopprofessionals gaf op de CIPS-conferentie in Londen.

Gail Roberts (directeur van de toeleveringsketen The Royal Mint), Thibaut Eissautier (CPO van Diageo) en Adrian Turner (Europees hoofd corperate procurement bij Apple) waren te gast in Kings Palace op 4 oktober. De drie top-CPO’s gaven tijdens de live discussie interessante en diverse tips over carrièreontwikkeling aan het publiek.

Tips voor 25-jarigen
De vraag ‘Welke loopbaanbegeleiding zou u uw jongere 25-jarige zelf geven?’ leverde veel reacties bij de senior inkopers op. Roberts: “Als ik een mentor had, iemand die ik respecteerde en vertrouwde, dan had ik meer bereikt in een kortere tijd. Toen ik 25 jaar was, probeerde ik nog het verschil tussen een baan en een carrière uit te vogelen. Een mentor had me kunnen helpen met mijn focus.”

Volgens Eissautier is het op 25-jarige leeftijd erg moeilijk om al te weten waar je krachten liggen. Daarom is het belangrijkste advies van de Diageo CPO om op die leeftijd meer geconcentreerd te zijn op je sterktes, omdat je ‘alleen hierop promotie kan krijgen’. Turner zou zichzelf echter wat anders hebben verteld: “Ik heb op die leeftijd te weinig genoten van het moment. Ik was altijd teveel gefocust op het bereiken van het volgende doel.”

Verder kijken
Het panel gaf ook andere tips. Doe in verschillende branches ervaringen op, bijvoorbeeld. Vul daarom ten minste één opdracht uit in de buurt van de inkoop; het zal je een voordeel geven wanneer je buiten de beroepsgroep werkt. Daarnaast meenden de top-CPO’s dat de inkoopgemeenschap een meer actieve rol moet aannemen, door bijvoorbeeld belanghebbenden meer te leren over het product dat zij kopen.

Tot slot waarschuwden Roberts, Eissautier en Turner het publiek voor een paar inkoopvalkuilen. “Het is altijd goed om advies te vragen, maar weet dat het soms moeilijk is om uit te vinden welk advies je aan moet nemen en welke je af moet wijzen”, aldus de CPO’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.