Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
11
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Suzanne Wijers
Dossier: Supply Chain
Soort:

CPO's zetten in op waardecreatie

Onlangs vond in Wenen een mondiale bijeenkomst van inkoopleiders plaats. Dit Procurement Leaders Forum had als thema ‘The CPO’s renaissance: strategies for a new world’. CPO’s van onder meer Unilever, BP en Thomson Reuters waren aanwezig om hun visie te geven over het toevoegen van waarde aan de business.

Marc Engel, CPO van Unilever, ging in op hoe duurzaamheid, innovatie en het verbeteren van service waarde creëren in de business. “Om dit te kunnen, moest de inkoopfunctie zichzelf opnieuw uitvinden”, zei Engel volgens Procurement Leaders. “Maar we zien nu merkbare resultaten van onze inspanningen en dat kunnen wij naar de business communiceren.”

Belang lokale supply chain

Als in Afrika gevestigde oliemaatschappij probeert BP Angola op een heel andere manier waarde te creëren. CPO Tim Bass vertelde in zijn lezing dat het succes van zijn afdeling cruciaal is voor de ondersteuning van BP’s werkzaamheden. Hij benadrukte het belang van ‘mutual advantage’ en liet zien hoe de lokale supply chain een belangrijke rol speelt in de bedrijfsstrategie. Bass: “Het gaat om het opbouwen van een duurzame lokale supply chain. Dat is de sleutel van hoe men ons ziet in Angola.”

Wederzijdse belangen
Wederzijdse belangen spelen ook een belangrijke rol in de procurement-functie van Thomson Reuters. Nicolas Passaquinm, vice-president Sourcing bij Thomson Reuters, onderstreepte tijdens de paneldiscussie dat innovatie en wederzijdse belangen met de verkooporganisatie onmisbaar zijn in het organisatiebreed ondersteunen van de business.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.