Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
08
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Outsourcing
Soort:

'Customer intimacy' opkomend in procurement outsourcing

Maatwerk en 'customer intimacy' is de volgende grote trend in het outsourcen van de inkoopfunctie. Ook het outsourcen op categoriebasis is een nieuwe optie.

Dit meent het blog over spend management SpendMatters UK/Europe, onder meer op basis van een gastbijdrage van outsourcer buyingTeam. Het onderscheidt twee met elkaar samenhangende trends, namelijk op maat gesneden outsourcingmodellen en een groter aantal opties voor bedrijven die zoeken naar innovatieve oplossingen in outsourcing.

Categorie uitbesteden

Een term die aangehaald wordt is 'customer intimacy', waarin een klantorganisatie een model kan krijgen dat precies is toegespitst op de specifieke behoeftes van deze organisatie. CPO’s hoeven bovendien nu niet meer hun hele inkoopfunctie uit te besteden of het volledige procure-to-pay-proces. Zij kunnen ervoor kiezen om uit te besteden op categoriebasis.

Achterliggende ontwikkelingen
Door stijgende lonen in een bekende offshore-bestemming als India en een trend als automatisering, kunnen simpele taken nu beter helemaal overbodig gemaakt worden in plaats van elders goedkoop uitgevoerd. Dit neemt nog niet weg dat argumenten voor outsourcing zoals schaalvergroting en een tekort aan specialisten verdwenen zijn, aldus het blog. Deze ontwikkelingen zouden leiden tot nieuwe proposities op het gebied van procurement outsourcing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.