Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
07
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

CZ dreigt met stop op inkoop borstsparende operaties

Het CZ wil geen inkoopcontracten meer sluiten voor borstsparende operaties met ziekenhuizen die onderpresteren op dit vlak. Uit de jaarlijkse Ziekenhuis Top 100 van het AD blijkt dat de helft van de Nederlandse ziekenhuizen niet aan de kwaliteitsnormen voldoet bij borstsparende operaties.


Volgens de huidige kwaliteitsnormen moet bij negen van de tien borstsparende operaties het resultaat direct goed zijn. Maar liefst de helft van de Nederlandse ziekenhuizen moet te vaak een tweede operatie uitvoeren. Het CZ. met 3.3 miljoen klanten een van de grootste ziektekostenverzekeraars. komt nu met de harde dreiging dat het deze ingrepen niet meer gaat inkopen bij de onderpresterende ziekenhuizen.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft tevens strenge maatregelen aangekondigd. Bijna vijftig ziekenhuizen moeten binnen zes weken duidelijkheid geven over hun ondermaatse prestaties. “Wij hebben minder geduld dan de inspectie.” stelt CZ directeur Zorg Joël Gijzen in een reactie in het Algemeen Dagblad. “Een ziekenhuis moet het wel heel bont maken wil de inspectie er een afdeling sluiten. Wij gaan gewoon zeggen: jongens. het moet beter. anders sluiten we voorlopig geen contracten meer. Dat raakt een ziekenhuis hard.”

Bron: AD.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.