Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
01
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossiers: Grondstoffen, Inkoop
Soort:

Dalende melkprijzen zorgen voor vertraagde betalingen

Meer dan duizend Britse melkboeren krijgen voorlopig niet betaald voor de melk die ze leveren aan First Milk. De enorme daling in de prijzen van melk zijn de veroorzaker van de vertraging in de betalingen. Wereldwijd zijn de melkprijzen het afgelopen jaar met ruim 50% gedaald. De oorzaak hiervan is een grote productie door gunstig weer in de VS en Nieuw-zeeland, terwijl de vraag van China afnam en Rusland de import van melkproducten blokkeerde, zo schrijft The Guardian.

In Groot-Brittannië lopen de frustraties verder op, omdat supermarkten verwikkeld zijn in een prijzenoorlog. Melk is hierbij het grootste slachtoffer. Een pak melk van 2,27 liter kost nu slechts £0,89.

Dieptepunt
Als gevolg van de dalende prijzen verlaten steeds meer melkboeren de Britse markt. In december stopten al 60 boeren, aldus National Farmers Union. Het aantal melkboeren telde eind december minder dan 10.000, dat is 50% minder ten opzichte van 2002.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.