Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
12
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Personalia
Soort:

Database voor duurzaam inkopen

Inkopers krijgen hulp bij het verduurzamen van het inkoopproces. De Stichting Onderneem Duurzaam is een website gestart met een database waarin duurzame producten en diensten voor de zakelijke markt bij elkaar zijn gebracht.


De website Duurzamedatabase.nl maakt het niveau van maatschappelijk verantwoord ondernemen inzichtelijk en toont de duurzame kenmerken van de producten. De informatie wordt gepresenteerd in een bedrijfspaspoort en productpaspoort. Beoordelingscriteria zijn afgeleid van bestaande normen die gerenommeerde instellingen hanteren. Een raad van advies ziet toe op de kwaliteit van de screening en de gehanteerde criteria. Deze is nog in voorbereiding.


Voor inkopers is de Duurzeme Database gratis. Aanbieders van producten of diensten betalen jaarlijks een abonnementsprijs die afhankelijks van het aantal ingebrachte producten.


De website sluit aan bij de wens van de regering om in 2010 alle landelijke overheden duurzaam te laten inkopen. Voor lagere overheden geldt een eis van 50 procent. Veel gemeenten streven echter naar een hoger percentage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.