Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
12
07
Paul Bouwman
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Paul Bouwman
Dossier: Index / overzicht / marktplaats / overig
Soort:

De beste wensen?

Dag. Nacht. Mensen. Wintertijd. Koud. Nat. Guur. Sinterklaas . Oud. Zak. By. Hi. Kerstman. Jo. Ho. Kerstbomen. Sneeuw. Cadeautjes. Kerstkransen. Kerk. Kerstmis. Werk. Vakantie. Conferences. Joep! Freek. Najib. Vuurwerk. Nieuw jaar. Familie. Vrienden. Kennissen. Collega’s. Voornemens. Gewoontes. Eten. Drinken. Snoepen. Sonja. Bakker. Oliebollen. Champagne.

Verleiding. Zoenen. Feest. Jumpen. Rock. Roll. Rust. Kater. Later. Vooruitzichten. Horoscopen. Geld. Geluk. Hoop. Liefde. Ruzie. Troost. Tranen. Beterschap. Ziekenhuis. Geboorte. Sterfte. Begrafenis. Bloemen. Visite. Borrel. Lachen. Vriendschap. Zwart. Wit. Licht. Donker. Begin. Einde.

De komende weken zijn weken die duidelijk anders zijn dan de rest van 2007. De winkeliers hebben flink ingekocht. De straten zijn versierd met kerstverlichting. De etalages schitteren je tegemoet. Mensen kijken een beetje vrolijker. De wegen staan minder vol met files. Vakantie staat voor de deur. Nog even en het is weer Kerstmis. Tradities worden in ere hersteld. Kerstbomen zijn niet aan te slepen en bij de supermarkten worden de champagneflessen mooi uitgestald. Afspraken met vrienden worden nog snel gemaakt. Mensen maken de balans op van het afgelopen jaar. Kijken ook vooruit naar het nieuwe jaar. Wat zal het nieuwe jaar brengen? Dat geldt ook voor ons inkopers!

Wat bracht 2007?
Overheden weten niet hoe ze zorgvuldig en correct Europese Aanbestedingen moeten uitvoeren. Ministers hebben haast en lappen de regels aan hun laars. Fraude. onderlinge prijsafspraken bij bierbrouwers en vriendjespolitiek. Positief nieuws was er ook te melden. Wat te denken van onze enige echte ´waakhond´ Neelie Smit-Kroes. Zij kreeg Microsoft op de knieën. Ik bedoel maar!

Voor 2008 wens ik een begrijpelijk wetsvoorstel betreffende het nieuwe Besluit Aanbestedingen van ??n A4tje… Verkopers die inkopers echt begrijpen. Inkopers die begrip tonen als interne klanten roepen dat ze een groot project van € 5 miljoen hebben en volgende maand moet het ingekocht zijn… Kan dat? Sexy inkopers die wel bestaan. Computers met Windows die nooit meer craschen als jij bezig bent met een belangrijk Word document. Inkopers die kerstpakketten delen met collega’s die nooit wat krijgen… Inkoop managers die weten wat jij het hele jaar hebt gedaan en dat ook waarderen. Collega’s die niet aan je stoelpoten lopen te zagen. Er geen gratis kranten meer bijkomen met te veel advertenties erin. Dat belspelletjes wel mogen omdat het leven al zo serieus is. Dat groene energie echt groen blijkt te zijn. Geen LinkedIn uitnodigingen van mensen die je niet mag. Geen “Goedemoggel” meer van lollige collega’s. Koffiemachines op je werk die nooit meer stuk gaan als jij ’s ochtends humeurig wakker probeert te worden. Kortom. ik wens dat het nieuwe jaar voor ons inkopers een jaar wordt met geen verrassingen. Dat wordt te veel in ??n keer. Echt. daar ben ik nog niet aan toe. Dan maar een klein stapje in de goede richting. want vele kleine stapjes is toch ook een stap vooruit. Dus…

Iedereen die dit leest de allerbeste wensen voor 2008!

Moge het een geweldig. positief ?n vooral een mooi inkoopjaar worden met louter hoogtepunten!

-----
Paul Bouwman is mede oprichter en directeur van Paragon Procurement Group. Daarnaast is hij als inkoop professional  actief.  heeft hij diverse opdrachten gedaan bij Shell. ING. NS. IBM en momenteel bij Essent Nederland BV op het gebied van Europese aanbestedingen.
Paragon Procurement Group is een jong bedrijf met ervaren inkoop professionals. Gespecialiseerd in Europese aanbestedingen en interim-opdrachten op het gebied van tactische en strategische inkoop.

Paul Bouwman
Door Paul Bouwman
Paul Bouwman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.