Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
03
10
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Eline van den Broek
Dossier: Index / overzicht / marktplaats / overig
Soort:

Defensie huurt externe ICTers in

Het ministerie van Defensie huurt de komende vier jaar voor ongeveer 60 miljoen euro per jaar aan externe ICT'ers in. Dat bericht Binnenlands Bestuur, de website voor nieuws, vacatures en achtergronden over bestuur en beleid van de overheid. De aanbesteding daarvoor is inmiddels uitgeschreven.

Defensie verwacht dat de behoefte aan externe ICT'ers de komende jaren hetzelfde zal zijn als de afgelopen jaren. Dat is opmerkelijk omdat minister van Middelkoop zich, in de begroting van september 2009, voornam het totale ICT-mankrachtbudget terug te schroeven van 225 naar 200 miljoen euro per jaar.

De aanbesteding betreft het technisch en functioneel beheer (185.000 uren per jaar), advies (185.000 uren), projectmanagement (100.000 uren), applicatiebeheer en -ontwikkeling (177.000 uren) en testen (27.500 uren). De aanbestedingen worden in september bekendgemaakt. Defensie wil per onderdeel vier leveranciers met wie een raamovereenkomst wordt afgesloten. Die leveranciers mogen andere bedrijven inschakelen voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.