Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
28
06
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Dell heeft duurzame plannen

Computerfabrikant Dell heeft in het Dell 2020 Legacy of Good Plan rapport zijn doelstellingen voor een circulaire economie en duurzaamheid vastgelegd. Een belangrijk onderdeel daarvan is de vermindering en verduurzaming van verpakkingen in de keten. Dat meldt Logistiek.nl.

De computerfabrikant heeft zichzelf al uitgeroepen tot ’s werelds grootste hergebruiker in de hightech sector en voorvechter van circulaire economie. Zo haalde het bedrijf in de periode 2008-2015 640 miljoen kilo aan gebruikte elektronica terug uit de keten. In 2015 alleen al bedroeg het volume gebruikte elektronica 78,3 miljoen kilo. Dell heeft nu een rapport uitgebracht waarin ze beschrijven welke circulaire en duurzame doelen ze hebben en hoe ze dat willen bereiken.

Verpakkingsmateriaal verminderen
Een van de doelen is het verminderen van verpakkingsmateriaal. Daardoor komt er ook meer ruimte vrij op de pallets en kunnen er 20 procent meer producten worden verscheept. Dell heeft daarnaast als doel om in 2020 100 procent duurzame materialen te gebruiken voor hun verpakkingen. Zo gebruiken ze delen van bamboe en champignons voor het maken van piepschuim en wordt er afval van de oogst van tarwe en rijst toegevoegd aan het recycleproces van karton.

Tarwe in karton
De computerfabrikant is daarnaast begonnen met het verwerken van tarwestro in het karton. Normaal gesproken wordt een deel van de tarweplant verbrand nadat het geoogst is. Boeren hebben daar namelijk niets aan. Dell koopt dit deel in, bijvoorbeeld bij boeren in Shanghai, en gebruikt het om duurzaam karton te maken. De kartonnen dozen zijn recyclebaar en in Shanghai krijgen boeren meer loon en worden er meer banen gecreëerd.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.