Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
08
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Column
Soort:

Digitale veiligheid mkb matig

Een op de vijf ondernemingen in het mkb is slachtoffer van verlies aan data door diefstal of virusinfecties. Het bedrijfsbeleid voor digitale veiligheid is matig ontwikkeld. Dit blijkt uit een onderzoek onder 400 bedrijven dat uitgevoerd is in opdracht van Digibewust Programma.


Het merendeel van de bedrijven denkt dat de juiste software de beveiliging waterdicht maakt. Uit het onderzoek komt echter naar voren dat kwetsbaarheden vaak ook worden veroorzaakt door organisatorische onvolkomenheden als heldere afspraken over veilige werkprocessen.


Van de 400 bedrijven denkt 67 procent dat de beveiliging afdoende geregeld is. Toch worden bij slechts 22 procent van de bedrijven de werknemers getraind in het veilig beheren van data. 20 procent heeft geen backup-beleid.

Digibewust. een samenwerkingsverband tussen het ministerie van Economische Zaken en het bedrijfsleven. wil bij gebruikers de kennis en het vertrouwen in de mogelijkheden van digitale middelen versterken. Op de website www.digibarometer.nl kan de veiligheid van het bedrijf getest worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.