Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
05
10
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Eline van den Broek
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Digitale wegwijzer duurzaam inkopen voor Horeca

Het bedrijfschap Horeca en Catering werkt momenteel aan een ‘digitale wegwijzer duurzaam inkopen’. De wegwijzer is voor iedereen in de horeca die te maken heeft met de inkoop van voedingsmiddelen. De bedoeling is om inkopers te helpen om bewuste keuzes te maken bij de inkoop van voedsel. Per productgroep bevat de wegwijzer een overzicht van de mogelijkheden in relatie tot de verbouw en verwerking van het product op mens, dier en milieu. Op basis van deze informatie kan de inkoper een weloverwogen duurzame keuze maken.

Het bedrijfschap gebruikt hierbij de term ‘verduurzaming’. Met verduurzaming van voedsel wordt bedoeld: de continue inspanningen van bedrijven om verbeteringen door te voeren in het productieproces van voedsel. Verduurzaming heeft zowel betrekking op de keuzes omtrent de inkoop van voedingsmiddelen als op de wijze waarop de voedingsmiddelen door de horeca worden bereidt en verwerkt. De wegwijzer gaat echter uitsluitend in op de keuzes diebij de inkoop van voedingsmiddelen.

De digitale wegwijzer duurzaam inkopen zal medio mei 2010 beschikbaar zijn op www.kenniscentrumhoreca.nl en www.horeca.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.