Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
29
11
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Rosa de Buisonjé
Dossier: Economie
Soort:

Doorberekenen prijzen lastig voor veel bedrijven

Bedrijven hebben steeds meer moeite met hun prijsbeleid. Zo weet maar de helft van alle bedrijven hun prijsverhogingen daadwerkelijk door te voeren en ervaren ze steeds meer druk op de prijzen. Dit creëert voor veel bedrijven een negatieve prijsspiraal.

Het internationale adviesbureau Simon-Kucher & Partners vroeg 27.000 leidinggevenden uit vijftig landen naar hun prijsbeleid. Tweederde van de deelnemende bedrijven gaf in het onderzoek Global Pricing Study 2012 aan niet de prijs te kunnen rekenen die ze eigenlijk willen rekenen als gevolg van deze druk op de prijzen. Als gevolg van deze prijsdalingen daalt ook het winstmarge van deze bedrijven.

Bescherming winstmarge

Om de winstmarge weer te vergroten, zouden deze bedrijven er goed aan doen om de bedrijfstop de leiding te geven in prijsbeleid. Het onderzoek stelt dat bedrijven in dat geval 18 procent meer kans hebben om een succesvolle prijsverhoging door te voeren.
Andere bedrijven kiezen voor langdurige inkoopcontracten of een compleet nieuw afrekenmodel. “Bedrijven gaan over van betalen per stuk naar betalen per gebruik”, legt Onno Oldeman van Simon-Kucher in Nederland uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.