Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
11
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Douwe Egberts: provincie Groningen discrimineert

De provincie Groningen mag zich niet langer op voorhand uitspreken voor koffie of thee met Max Havelaar keurmerk. Dat eiste Douwe Egberts gisteren in een kort geding.


Volgens Douwe Egberts maakt de provincie zich schuldig aan discriminatie. omdat het duurzame alternatieven uitsluit. De provincie vindt echter dat Douwe Egberts Max Havelaar onderuit probeert te halen.

Sinds 1994 spreekt de provincie Groningen zich in aanbestedingen uit voor koffie en thee met Max Havelaar Keurmerk.  Daarmee handelt de provincie in strijd met het aanbestedingsrecht en het vrije verkeer van goederen. meent Douwe Egberts. De zes eisen die de provincie voor de aanbesteding stelt. komen overeen met die van het Max Havelaar keurmerk en houden ondermeer in dat bij kleine boerencoöperaties wordt ingekocht met een kostendekkende minimumprijs. Aan beide eisen kan Douwe Egberts niet voldoen. Volgens de provincie is dat echter onzin en kiest Douwe Egberts er uit economische overwegingen voor dit niet te doen. Daardoor wordt zij niet op onrechtvaardige wijze van de aanbesteding uitgesloten. aldus de provincie.

De voorzieningenrechter doet op 16 november uitspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.