Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
02
10
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Eline van den Broek
Dossier: Onderzoek
Soort:

DPA start tweede editie Best of Supply Chain onderzoek

Op 15 februari start een landelijk onderzoek naar supply chain optimalisatie. Het Best of Supply Chain (BoSC) onderzoek wordt voor de tweede keer uitgevoerd door DPA Supply Chain. DPA helpt organisaties in de private en publieke sector bij resultaatverbetering op het gebied van inkoop, logistiek en operations. Met het onderzoek wil DPA die organisaties concrete handvatten bieden om de interne keten te verbeteren.

Organisaties kunnen kosteloos deelnemen aan het onderzoek door zich aan te melden op de website www.bestofsupplychain.com. Volgens een woordvoerder van DPA zijn de voorbereidingen in volle gang en worden de vragenlijsten opgesteld en getest. Voor het onderzoek is een denktank samengesteld, bestaande uit hoogleraren en specialisten uit bedrijfsleven en overheid. Partners zijn NEVI en vLm, de beroepsverenigingen voor respectievelijk inkopers en logistiek managers. Ook de vakbladen Deal!, SCM Supply Chain Magazine, Logistiek en deze website ondersteunen het onderzoek.

Vorig onderzoek van DPA werd in 2008 uitgevoerd. Toen bleek dat circa een derde van het nettoresultaat van een gemiddelde organisatie verloren gaat aan suboptimalisatie in de interne keten. Dit jaar is de scope van BoSC grotendeels gelijk aan die in 2008 om de resultaten onderling te vergelijken. Opnieuw staan de zes kernelementen van ketenmanagement centraal: kennis, processen, besturing, financiën, HRM en cultuur. Daarnaast wordt een aantal actuele onderwerpen, waaronder contractmanagement en werkkapitaalmanagement, onder de loep genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.