Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
05
11
Redactie
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Redactie
Dossier: Inkopers-Cafe.nl
Soort:

DPA Supply Chain en NEVI tekenen overeenkomst

DPA Supply Chain en NEVI gaan samenwerken aan verdere professionalisering van de inkoopfunctie. Het gezamenlijk uitvoeren van het Best of Public Procurement onderzoek naar de professionaliteit van de publieke inkoop is gelijk een goed begin.

DPA Supply Chain neemt deel aan het partnerprogramma van NEVI. DPA Supply Chain zal investeren in de ontwikkeling van haar specialisten en onderling zal er kennisuitwisseling plaatsvinden. Onderdeel van de samenwerking is ook dat de onderzoeken Best of Public Procurement (BoPP, gestart op 1 april) en Best of Supply Chain (in 2012) gezamenlijk worden uitgevoerd.

Het BoPP-onderzoek is begin april van start gegaan. Deelname staat open voor iedereen die betrokken is bij inkoop- en aanbestedingstrajecten voor publieke organisaties. De basis voor het onderzoek is een benchmarkmodel, waarbij een goed inkoop- en aanbestedingstraject uit drie fasen bestaat: de voorbereiding, de uitvoering van een aanbesteding en de implementatie van het contract. Naast vragen over het uitvoeren van inkooptrajecten worden er ook vragen over een aantal actuele inkoopthema’s gesteld. Deelnemers scoren de professionaliteit van hun eigen organisatie door de eigen prestaties te vergelijken met het BoPP-model. Op basis van die resultaten kan een deelnemer zijn professionaliteit toetsen en vergelijken met die van collega-inkopers. Gezamenlijk leidt dit, na analyse door de onderzoekers van de resultaten, tot een benchmarkrapport dat "de staat van de publieke inkoop weergeeft". Kijk voor meer informatie op www.bopp.nu.

DPA Supply Chain: Linking Knowledge
DPA Supply Chain stelt kennis, expertise en capaciteit beschikbaar voor supply chain functies (inkoop, logistiek en operations). Het bedrijf is een one-stop-shop: klanten kunnen er terecht voor tijdelijke capaciteit (detachering), een vaste invulling van een functie (werving en selectie), professionalisering van de supply chain (consultancy) en voor het aantrekken van jong talent (traineeship). Meer informatie op www.dpasupplychain.nl

NEVI, het kennisnetwerk voor inkoop en supply management
NEVI is hét netwerk en kennisinstituut van en voor inkoopprofessionals. NEVI biedt een hoogwaardig professioneel inkoopnetwerk van ruim 6.000 leden. Het netwerk omvat diverse actieve kringen, platforms en secties (waaronder NEVI Zorg), biedt (vak)opleidingen, trainingen en seminars, en organiseert uiteenlopende activiteiten waar professionals elkaar ontmoeten. Daarnaast investeert NEVI, middels het ondersteunen van leerstoelen en lectoren, in de verdere ontwikkeling van het vakgebied. Meer informatie op www.nevi.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.