Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
06
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Economie
Soort:

Duidelijke groei productiesector

De seizoensmatig aangepaste NEVI DPA PMI® noteerde in mei een cijfer van 56.1. iets lager dan 56.4 in april. Hoewel dit tot nu toe het laagste cijfer is van 2007. geeft het toch aan dat de productiesector sterk is gegroeid. De panelleden meldden opnieuw een sterke stijging van de productie en het aantal ontvangen nieuwe orders. en ook de werkgelegenheid nam in mei toe. De inkoopprijsinflatie is in drie maanden niet zo laag geweest.

De productie breidde opnieuw uit. in een iets hoger tempo dan in april. Het aantal ontvangen nieuwe orders steeg in mei voor de vierentwintigste achtereenvolgende maand. dankzij een grote vraag uit vooral het buitenland. Het groeitempo van het aantal ontvangen nieuwe orders was echter het laagst in vijf maanden.

Vanwege de grotere productievereisten nam het personeelsbestand voor de vijftiende achtereenvolgende maand toe. in het hoogste tempo sinds februari.

De hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd bleef ongewijzigd. voor het eerst in achttien maanden. De productiegroei in mei zorgde voor een sterke toename van de inkoopactiviteit. Dit leidde ertoe dat de voorraad ingekocht materiaal voor de derde achtereenvolgende maand steeg. zij het slechts marginaal. De voorraad gereed product nam in mei opnieuw af.

De gemiddelde levertijd van de leveranciers werd voor de vijfenveertigste achtereenvolgende maand langer. De inkoopprijsinflatie bleef sterk stijgen. zij het in de minste mate in drie maanden. Ondanks het laagste indexcijfer van de afgelopen vijf maanden. verhoogden de panelleden toch ook in mei hun prijzen weer flink.

Bron: NEVI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.