Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
10
03
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: E-procurement
Soort:

Duitse economie trekt aan

BERLIJN - De economie van Duitsland. de grootste in Europa. gaat in 2004 weer groeien na drie jaren van stagnatie. De expansie zal echter onvoldoende zijn om de grote werkloosheid te verminderen. Het begrotingstekort zal voor het derde jaar op rij boven het voor de eurolanden geldende maximum komen.

Dat zijn de belangrijkste conclusies van het gisteren gepubliceerde najaarsrapport van de zes belangrijkste instituten voor economisch onderzoek in Duitsland. In het voorjaarsrapport werd voor dit jaar nog een lichte toename van het bruto binnenlands product (bbp) verwacht met 0.5 procent. maar dat is gecorrigeerd tot nul. De prognose voor 2004 is iets verlaagd van 1.8 tot 1.7 procent.
Van een krachtig economisch herstel in 2004 kan volgens de instituten zeker niet worden gesproken. De groei is voor een groot deel toe te schrijven aan het feit dat 2004 meer werkdagen telt dan dit jaar. Na correctie van dit effect zakt het percentage van 1.7 tot 1.1.
De offici?le groeiprognoses van de regering staan nog op 0.75 procent voor dit jaar en 2 procent voor 2004. maar die worden morgen herzien.

Werklozen
Volgens de instituten zal het aantal werklozen nog iets verder oplopen van gemiddeld 4.40 miljoen dit jaar tot 4.45 miljoen volgend jaar. ..Tot ver in 2004 zal de werkgelegenheid afnemen en het aantal geregistreerde werklozen stijgen. Pas in de tweede helft van het jaar valt een lichte verbetering te verwachten.``
De instituten voorspellen dat het Duitse begrotingstekort dit jaar uitkomt op 4 procent van het bbp en volgend jaar op 3.5 procent. Daarmee zit Duitsland voor het derde achtereenvolgende jaar boven het maximum van 3 procent dat is vastgelegd voor de landen die de euro hebben. Bron: DPA/ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.