Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
10
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Bas Heerink
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Duurzaam AkzoNobel behoudt toppositie DJSI

Voor het tweede jaar op rij heeft AkzoNobel een toppositie in de Dow Jones Sunstainability Indexes (DJSI) behaald.De Nederlandse multinational staat bovenaan in de categorie ‘materials’ en dankt  deze toppositie voor een groot deel aan haar leveranciers.  

Duurzaamheid is een belangrijk fundament van de strategie van AkzoNobel. Daarnaast gaan duurzaamheid en bedrijfsvoering volgens het bedrijf hand in hand. Vandaar dat de onderneming vastbesloten is om in de toekomst nog meer gebruik te maken van kansen op duurzame groei. “Dit zal betekenen dat we nog nauwer zullen samenwerken met onze klanten en leveranciers om duurzame innovaties te kunnen bewerkstelligen”, vertelt Ton Büchner, CEO van AkzoNobel. “Ook moeten we volledig gericht blijven op het verder verbeteren van onze prestaties, zodat we de volgende grote stap voorwaarts kunnen maken en meer waarde kunnen creëren uit minder middelen.”

DJSI
De DJSI World Index, internationaal beschouwd als een van de meest prominente duurzaamheidsindicatoren, zet de maatstaven voor duurzaamheidsprestaties van vooraanstaande ondernemingen, gebaseerd op milieu-, sociale en economische prestaties, inclusief toekomstgerichte indicatoren. De criteria die hierbij gehanteerd worden zijn onder meer integraal ketenbeheer, operationele eco-efficiëntie, verantwoord productbeheer, ontwikkeling van menselijke kapitaal, ARBO en bedrijfsveiligheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.