Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
01
11
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Suzanne Wijers
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Duurzaam inkoopbeleid McDonald's stapje verder

McDonald’s is toegelaten tot de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO). De toetreding is het gevolg van het nieuwe inkoopbeleid van de fastfoodketen, die eerder aangaf meer duurzame grondstoffen te willen gaan gebruiken.

McDonald’s gebruikt palmolie onder meer om friet en kipnuggets voor te bakken. De restaurantketen ziet het nieuwe beleid ten aanzien van duurzame palmolie als een van de vijf prioriteiten binnen haar Sustainable Land Management Commitment-programma, weet vakblad VMT. “Deelname aan platformen met veel stakeholders zoals de RSPO verschaft ons een nieuwe manier om duurzame palmolie verder te ondersteunen”, licht Francesca DeBiase toe, vice-president van Worldwide Strategic Sourcing bij McDonald's.
De RSPO is blij met de deelname van McDonald's omdat daardoor meer consumenten zich bewust worden van meer ethisch verantwoorde aankoopbeslissingen.

RSPO trademark
RSPO is een multi-stakeholderorganisatie die de productie en het gebruik van gecertificeerde duurzame palmolie bevordert. Om toetreding aantrekkelijker te maken, heeft de organisatie een trademark voor betere productcommunicatie geïntroduceerd. Zo kunnen bedrijven zich profileren als duurzame producent en kunnen consumenten gemakkelijker kiezen voor producten op basis van duurzame palmolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.