Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
05
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Duurzaamheid hoort niet thuis in strategisch beleid

Duurzaamheid hoort niet thuis in strategisch beleid

Maatschappelijke thema’s worden weinig tot niet meegenomen in het strategische beleid. Strategische issues die wel continue in de boardroom worden besproken zijn onder meer reputatie, innovatie, risicomanagement en margedruk. Dat blijkt uit het onderzoek Strategy Trends 2016 van het adviesbureau Berenschot.

Duurzaamheid en digitalisering wordt door 60% van de CEO’s aangestipt als belangrijke maatschappelijke thema’s die regelmatig aan de orde komen, schrijft Duurzaam Ondernemen. Duurzaamheid speelt al jaren een rol in de boardroom en nu blijkt uit het onderzoek dat dit ook een van de belangrijkste maatschappelijke thema’s is voor CEO’s. Desondanks wordt het niet als een belangrijk strategisch issue genoemd. Datzelfde geldt voor digitalisering.

16% van de respondenten geeft aan dat ze zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. Duurzaam Ondernemen stelt dat duurzaamheid een licence to operate is geworden. Als bedrijven hier niet aan voldoen, schaadt dit hun imago. Omdat iedereen zich richt op duurzaamheid is het lastig om een onderscheidende duurzame strategie te vinden. In de sector Agrifood en bouw wordt duurzaamheid echter wel vaak gebruikt als onderscheidende strategie.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.