Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
07
11
Michèle Giebing
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Michèle Giebing
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Duurzame inkoop Deli XL dankzij classificatiesysteem

Groothandel Deli XL wil zien in hoeverre leveranciers duurzaam zijn. Om daarachter te komen werkt het aan een classificatiesysteem. Binnenkort gaat Deli XL hiermee aan de slag door tweehonderd leveranciers te toetsen.

Vanaf 2015 wil Deli XL voor 90 procent inkopen bij duurzame leveranciers. Het doel is om meer transparantie in de keten te creëren en een duurzamer assortiment voor de klant. Suzanne Stienen, specialist ketenverantwoordelijkheid bij Deli XL: “Voordat we onze producten aan klanten leveren, hebben ze vaak al een reis gemaakt langs een aantal ketenpartijen. Wij vinden het belangrijk dat er door de hele keten heen gewerkt wordt met veel zorg voor mens, dier en milieu.” Met het classificatiesysteem hoopt ze te kunnen zien welke leveranciers het op dit vlak goed doen, maar ook waar gezamenlijk verbetering is aan te brengen.

Toekomstplannen
Deli XL voert al langer een op duurzaamheid gericht beleid en heeft een speciaal label ‘Natuurlijk Verantwoord’ dat op dit moment 3000 artikelen telt. Een  toekomstplan van Deli XL is om in 2015 voor ieder product een duurzaam alternatief te bieden. “Onze Natuurlijk Verantwoord producten zijn relatief gezonder of op een duurzamere wijze geproduceerd. We zijn daar streng op en producten worden alleen toegevoegd als zij getoetst zijn door een onafhankelijke partij zoals bijvoorbeeld Skal (biologisch), Ik Kies Bewust en Rainforest Alliance”, geeft Hans-Peter Kok, Unitmanager Buying & Merchandising van Deli XL, aan.

Michèle Giebing
Door Michèle Giebing
Michèle Giebing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.