Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
08
04
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Onderzoek
Soort:

e-Procurement heeft wel degelijk zin

Het Britse onderzoeksbureau Gartner meldt in de voorspellingen voor 2004 dat de mogelijkheden en uitdagingen in e-Business en e-Procurement enorm zijn. Daarom moedigt ze organisaties aan om e-Procurement applicaties te gebruiken. In de toekomst zal de gehele e-Business transformatie onvermijdelijk zijn.

De inkoop van gebruiksartikelen is eenvoudig te managen wanneer er meer zicht is op planning. rapportage en controle. Hier liggen de uitdagingen voor inkoopmanagers en financi?le afdelingen. Gartner voorspelt een algehele kostenbesparing van 4% in een periode van 2 jaar wanneer bedrijven in 2004 overgaan op elektronische inkoop van facilitaire producten. De Commonwealth Bank (CBA) voorspelt zelfs een inkoopbesparing van 7-9 % en nog eens 6-8 % vanwege procesverbetering. Met name standaardapplicaties voor elektronische inkoop leveren voordelen op. zoals forse kostenbesparingen en procescontrole. Ze zijn met een minimale investering in architectuur en kennis eenvoudig en snel in iedere organisatie te implementeren.

Voordelen van het gebruik van elektronisch inkopen zijn de kostenbesparingen door scherper en gerichter in te kopen en de effici?ntieverbetering van het inkoopproces binnen de organisatie. Uit onderzoek van BasWare in Finland blijkt dat organisaties die de elektronische inkoopsystemen gebruiken 5 tot 15% korting krijgen op de inkoopprijzen en dat ze tot 70% besparen op hun gehele inkoopproceskosten.

Bron: Facility Management Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.