Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
03
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Economie
Soort:

Economie eurozone laat grote groei zien

Economie eurozone laat grote groei zien

De economie van de eurozone laat een stijgende lijn zien. De bedrijvigheid trekt in de hele regio stevig aan en lijkt immuun te zijn voor de problemen in Griekenland en Rusland. Dat stelt het Britse Markit Economics op basis van de ‘flash estimates’ van de inkoopmanagersindices (PMI’s) die het onderzoeksbureau becijfert voor Duitsland, Frankrijk en de eurozone als geheel.

De graadmeter voor de eurozone is deze maand uitgekomen op 54,1, en dat is het hoogste niveau sinds mei 2011. Inkoopmanagers meldden Markit dat hun orderontvangsten de grootste sprong in bijna 4 jaar hebben gemaakt. Voor de tweede maand op rij is ook de hoeveelheid onvoltooid werk weer toegenomen. Bij elkaar genomen stimuleert dit ondernemers om meer personeel te werven. De banengroei blijkt versneld te zijn tot het hoogste tempo sinds augustus 2011, zo schrijft FD.nl.

Stijging dienstensector
Het onderzoeksbureau stelt dat de stijging van de index vooral te danken is aan de verbeterde omstandigheden in de dienstensector. Deze deelindex steeg van 53,7 naar 54,3 punten. De index voor de industrie bleef achter met een groei van 0,9 punten naar 51,9 punten.

Groei Duitsland
De groei in de eurozone wordt vooral door Duitsland gedragen. Daar steeg de samengestelde graadmeter met 1,5 punten tot 55,3. Ondertussen blijft Frankrijk achter. De graadmeter viel met 0,5 punten terug tot 51,7. Het is daar vooral de industrie die het moeilijk heeft. Deze subindex kwam uit op 48,2. In andere Europese landen sterkt de groei volgens Markit wel aan.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.