Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
27
07
05
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Onderzoek
Soort:

Eenmalige lasten trekken Ariba diep in de rode cijfers

Ariba heeft het eind vorige maand afgesloten derde kwartaal van het boekjaar 2005 een totale omzet van 78 miljoen dollar behaald. Dat is 47 procent meer dan een jaar tevoren.
Ondanks die riante omzetgroei sloot Ariba. als gevolg van onder meer herwaarderingen van afschrijvingen op immateri?le goederen (248 miljoen dollar) en herstructurerings- en integratiekosten (35 miljoen dollar) het derde kwartaal af met een netto verlies van 289 miljoen dollar. Zonder die kosten zou Ariba een winstje van 2.2 miljoen onder de streep hebben kunnen schrijven.

Bestuursvoorzitter Bob Calderoni van Ariba laat zijn humeur niet verpesten door de slechte cijfers. "We hebben onze eerdere doelstellingen overtroffen zowel op het gebied van winst als non-GAAP omzet per aandeel". zegt hij. duidend op het rekenkundig gegeven dat Ariba zonder de waslijst aan eenmalige lasten een winstje van 2.2 miljoen onder de streep zou hebben geschreven.

Ariba levert software en diensten op het gebied van inkoopprocessen bij bedrijven. De laatste jaren winnen daarbij de diensten aan belang ten opzichte van de software. De inkomsten uit softwarelicenties voor het kwartaal liepen ten opzichte van het vorige jaar met meer dan dertig procent terug tot ruim 10 miljoen dollar. Abonnementen en onderhoud daarentegen stegen met bijna 50 procent tot boven de 30 miljoen dollar.

Bron: ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.