Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
12
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Inkoopboeken
Soort:

Eerste Nederlandse inkoopstripboek uitgebracht

Alle ‘one page comics’ van de populaire wekelijkse strip Inkooptoppers van het afgelopen jaar zijn verschenen in boekvorm. Het eerste exemplaar van het inkoopstripboek werd overhandigd aan Cliniclowns.

Wat twee jaar geleden begon als een typisch ‘bar-verhaal’, mondde uit in een populaire wekelijkse inkoopstrip en nu in het eerste Nederlandse Inkoopstripboek. Afgelopen weekend werd het eerste Inkooptopper-stripboek overhandigd aan CliniClowns. In het stripboek staan alle strips die het afgelopen jaar zijn verschenen en die nu met een lach nog eens rustig na te lezen zijn. Het boek is te bestellen via de website inkooptoppers.nl.

Typische inkoopafdeling in stripvorm
Inkooptoppers is een wekelijkse strip rondom een typische inkoopafdeling, met daarin enkele archetypes zoals de oudgediende, de zij-instromer en de onwetende manager. Het is het geesteskind van striptekenaar Nick Willemse, John Weinstock en Abe Goldman (beiden werkzaam voor NEVI). Het concept van de ‘one page comic’ is een manier om op een luchtige manier te reflecteren op actuele inkoopvraagstukken. Met een knipoog worden voor in- en verkopers herkenbare thema’s belicht, zoals aanbestedingen, automatisering en onderhandelen.

Steun voor Cliniclowns
Via de nieuwsbrief van de site inkooptoppers.nl en Twitter wordt Inkooptoppers nu al door vierduizend mensen gevolgd, waardoor duidelijk mag zijn dat het initiatief aanslaat onder inkopers. Met steun van sponsoren AEVES en VCK Travel is nu de uitgave mogelijk gemaakt van het allereerste Nederlandse Inkoopstripboek. Omdat het benaderen van lastige zaken met humor centraal staat bij de strip en het team achter Inkooptoppers zich wil verbinden aan een passend maatschappelijk doel, is ervoor gekozen met het boek en de site Cliniclowns te steunen. Een percentage van de opbrengst gaat naar dit goede doel.

Het stripboek is hier te bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.