Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
02
15
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Grondstoffen
Soort:

Einde dalende olieprijzen nabij

Het einde van de dalende olieprijzen lijkt nabij. De prijzen van ruwe olie maakten vrijdag, tegen het einde van de Amerikaanse beurshandel, een sprong omhoog. Zowel de prijs van Amerikaanse olie, als die van Brent, de maatstaf voor olie uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten, ging 7% omhoog. Dat schrijft Nu.nl.

Ook dinsdagochtend stonden de olieprijzen opnieuw in de plus, waarmee de opmars van de afgelopen dagen verder werd doorgezet. De prijs van een vat Amerikaanse olie (159 liter) kostte 1,2% meer en kwam uit op 50,18 dollar. Brent klom met 1,4% tot 55,56 dollar per vat.

Grote staking
De olieprijzen stijgen nu al vier dagen, dat komt volgens kenners onder meer door een grote staking in de Amerikaanse olie-industrie. Daardoor daalt de productie. De staking komt doordat de cao-onderhandelingen tussen werknemers en bedrijven in de Amerikaanse oliesector niet soepel verlopen. De staking vindt plaats bij negen oliefaciliteiten in de Amerikaanse staten Californië, Texas, Kentucky en Washington. Het is de grootste stakingsactie in de Amerikaanse oliesector sinds 1980.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.