Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
04
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Grondstoffen
Soort:

Einde daling grondstofprijzen in zicht

Einde daling grondstofprijzen in zicht

Aan de daling van de grondstofprijzen is voorlopig een einde gekomen. Analisten van ING verwachten dat de prijzen sterk gaan oplopen. Zo verwacht de bank dat de koers van Brent-olie in 2017 58 dollar per vat gaat kosten. Ook voorziet ING een prijsstijging van veel metaalsoorten.

Er wordt steeds meer aluminium gebruikt voor het maken van auto’s. Nadat Maleisië de export heeft teruggebracht, is er in China nu sprake van een tekort, schrijft FD.nl. ook ontstaat er schaarste aan koper door uitgestelde investeringen in de winning van koper en door protesten tegen koperwinning. ING ziet verder dat de vraag naar zilver sterk stijgt door onder andere de toepassingen in zonnecellen.

Ook de vraag naar goud neemt volgens de analisten toe. Dit leidt de ING af aan de voorzichtige woorden van voorzitter Janet Yellen van het beleidscomité van de Federal Reserve. Ook zijn de centrale banken van Rusland en China bezig hun goudvoorraad bij te vullen. Analisten van Bank of America Merrill Lynch zijn ook positief over de grondstoffen. Zij adviseren om goud in te kopen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.