Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
07
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossiers: Economie, Inkoop
Soort:

Einde Windows XP leidt tot massale pc-inkoop

Het einde van de ondersteuning voor het besturingssysteem XP heeft ertoe geleid dat organisaties massaal nieuwe pc’s inkochten. De inkoop van pc’s steeg met maar liefst 40 procent in de afgelopen maanden.

Volgens marktonderzoeksbureau IDC ligt de inkoop van pc’s in de afgelopen maanden 40 procent boven het niveau van dezelfde periode vorig jaar. Volgens IDC is deze grote stijging vooral terug te voeren op het stopzetten van de ondersteuning van Microsoft voor Windows XP. Sinds april kan Microsoft de veiligheid van het besturingssysteem niet langer garanderen en komt het ook niet meer met nieuwe veiligheidsupdates.

Sterke groei in Nederland
Veel gebruikers hebben door het verouderen van Windows XP besloten hun systemen te vervangen. Bijna nergens in Europa was de vervangingsvraag zo sterk als in Nederland. Samen met Duitsland en Spanje was hier de groei van de pc-inkoop het sterkst. Gemiddeld nam de inkoop van pc’s in West-Europa toe met iets meer dan 25 procent. In heel Europa, Afrika en het Midden-Oosten ligt de groei aanmerkelijk lager: 10 procent.

Groei volgt op magere jaren
Veroorzaakt door het ‘aflopen’ van Windows XP of niet: de groei in de pc-verkoop volgt op jaren van dalende pc-verkopen. De afgelopen jaren stelden, mede door de invloed van de crisis, consumenten en bedrijven de aankoop van nieuwe pc’s uit. De positieve cijfers van IDC zijn niet de eerste voor de computermarkt. Ook het CBS liet al weten dat computerwinkels in de lente meer omzet maakten dan in dezelfde periode vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.