Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
10
12
14
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Emirates koopt wijn in voor 404 miljoen euro

Luchtvaatmaatschappij Emirates investeert 404 miljoen euro in de wijnvoorraad aan boord van vliegtuigen. Het inkoopteam van Emirates koos meer dan 60 wijnen, champagnes en ports uit. Deze investering ligt, in de vorm van 1,2 miljoen flessen, te rijpen in de wijnkelders van Emirates in Bourgondië, aldus de Volkskrant.

De krant geeft aan dat de inkopers van Emirates rekening houden met de kwaliteit van de wijn, hoe deze combineert met de geserveerde maaltijden en hoe de smaak beïnvloed wordt door de verhoogde druk in het vliegtuig.

Onafhankelijke inkoop
Emirates wil niet afhankelijk zijn van een tussenpersoon en heeft daarom een eigen inkoopteam die de relaties met chateaus en wijngaarden onderhoudt. “Voor ons is wijn een ervaring. Onze klanten willen aan boord van wijn genieten alsof ze in een chique restaurant zitten. Het is niet zomaar wit, rood of rosé. Passagiers zijn geïnteresseerd in waar de druif vandaan komt, informatie over de wijngaard en hoe oud de wijn is. Dat is waarom we meer dan een decennium geleden zijn afgestapt van het gebruikelijke zakelijke inkoopproces en de controle in eigen handen hebben genomen”, aldus Emirates topman Tim Clark via De Telegraaf.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.