Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
05
06
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Inkoop
Soort:

Energiebedrijf koopt alleen van overlastvrije windmolens

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) koopt geen energie meer die afkomstig is van windmolens die overlast veroorzaken. Dit nadat huishoudens aangaven alleen onder deze voorwaarden klant te worden.

Nadat potentiële klanten in de provincie Utrecht aangaven wel groene stroom af te willen nemen, maar niet afkomstig van bepaalde windmolens, ging NLE over tot het boycotten van energie van deze installaties. Dit zegt directeur Harald Swinkels tegen De Telegraaf. Het gaat onder meer om drie 65 meter hoge windmolens van energiebedrijf Eneco in Houten, die slagschaduwen en geluidsoverlast veroorzaken bij omwonenden.

Mogelijke trend
Swinkels zegt bij zijn inkoopmanager navraag gedaan te hebben naar de mogelijkheid windmolens van Eneco uit te sluiten van de energieleveranties. Hierop werd bevestigend beantwoord, waarna een en ander in werking is gezet. De zet van NLE is interessant te noemen in het licht van de discussie rond overlast door windmolens. Volgens schatting zullen er de komende jaren nog zo’n tweeduizend windmolens in Nederland gebouwd worden, maar op veel plekken stuiten de initiatiefnemers van deze vorm van groene stroom op lokaal verzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.