Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
06
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Energieplatform voor horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) gaat in samenwerking met bemiddelings- en adviesbureau Energymatch en energieleverancier Energie Direct een ‘gemaksplatform’ voor energie-inkoop starten. Het platform moet de ongeveer 21.000 leden van KHN zowel lagere prijzen als een betere service bieden voor gas en elektriciteit.

 

Het platform richt zich met name op leden die zich nooit verdiept hebben in de energiemarkt en al sinds jaar en dag bij de traditionele leveranciers onder contract staan. Energie Direct gaat structureel een aantal procenten onder de prijzen van die leveranciers (zoals Essent en Nuon) zitten. Grote elektriciteitsgebruikers gaan bij Energie Direct 11 procent minder betalen. kleine gebruikers betalen 8.5 procent minder en voor gas is er een voordeel van 1 procent.

Fluctueert echter de prijs bij de traditionele leveranciers. dan fluctueert de prijs bij Energie Direct in gelijke mate. Met de prijzen van nieuwe leveranciers als Oxxio en Greenchoices zal niet worden gekeken.

Energie Direct geeft bovendien de keuze om prijzen te bevriezen op een gunstig moment. De prijs van energie zal in dat geval gelijk blijven. ongeacht de prijs daalt of stijgt bij traditionele leveranciers en bij directe klanten van Energie Direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.