Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
31
08
11
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Personalia
Soort:

Enige Prof. Dr Mr Ir in Nederland is inkoper

Wat betreft inkoopkennis in Nederland zit het wel goed, kunnen we concluderen uit een rubriek in nrc.next. De enige persoon in Nederland met de vier titels Prof. Dr Mr Ir blijkt nota bene iemand uit het inkoopveld te zijn.

In de rubriek Next Question van de krant nrc.next stond recentelijk een lezersvraag: “Hoeveel professors meester doctor ingenieurs telt Nederland?” Het antwoord is één. Prof Dr Mr Ir Sicco Santema, hoogleraar aan de TU Delft. Onder inkopers vooral bekend als professor supply chain management en co-auteur van het boek ‘Prestatieinkoop’, dat onlangs in tweede druk verscheen.

Onmogelijk verder studeren
De krant besteedde aandacht aan dit bijzondere feit door een opmerking van de voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), die vreest dat de enige Prof. Dr Mr Ir die Nederland telt de allerlaatste zal zijn. “Door het huidige kabinetsbeleid is het nagenoeg onmogelijk om verder te studeren. Denk aan de langstudeerboete, het stopzetten van de studiefinanciering voor masterstudenten en de afschaffing van de huurtoeslag”, zei LSVb-voorzitter Pascal ten Have dinsdag.

Geen langstudeerder
Een echte langstudeerder noemt Santema zichzelf niet. Santema: “Ik heb 5,5 jaar gestudeerd en 2,5 jaar promotie gedaan. Daarnaast heb ik tijdens mijn studie ook nog in studentenverenigingen gezeten.” Santema studeerde rechten (Mr) en technische bedrijfskunde (Ir). Zijn doctorstitel verwierf hij met een proefschrift over kapitaalgoederen en ‘Prof.’ kwam voor zijn naam te staan na zijn aanstelling als hoogleraar aan de TU Delft. Behalve alle titels beschikt Santema ook over een rijbewijs, paspoort en vaarbewijs, meldt nrc.next.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.