Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
10
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Bas Heerink
Dossier: Supply Chain
Soort:

Erkenning voor inspanningen inkoop Rio Tinto-CEO

De eerste editie van de Chartered Institute of Purchasing en Supply (CIPS) Awards is gewonnen door Sam Walsh, CEO van Rio Tinto. De award is in het leven geroepen om leiderschap te erkennen op het gebied van inkoop en supply chain.

In januari van dit jaar nam Walsh de leiding over van het op één na grootste mijnbouwbedrijf van de wereld. “Sam heeft zijn eigen weg naar de top gecreëerd, waarmee hij toe is getreden tot de gelederen van andere supply chain-specialisten, waartoe ook Tim Cook van Apple behoort”, zegt David Noble, CEO van CIPS.

Positie inkoop
Deze eervolle prijs is door CIPS in het leven geroepen om aan te tonen dat supply chain management en inkoop van fundamenteel belang zijn voor het banen van een pad naar een carrière als CEO.  De erkenning hiervoor neemt in het bedrijfsleven toe. De promotie van Tim Cook, oud-CPO van Apple, tot CEO van een van de belangrijkste technologiebedrijven ter wereld is hier een goed voorbeeld van. Toch ziet CIPS een noodzaak blijvend de waarde van de vakgebieden te benadrukken.

Loopbaan
Sam Walsh begon zijn carrière als stagiair inkoop bij General Motors Holden. In 1991 kwam hij bij Rio Tinto terecht, als managing director van de gieterij-tak. De Australische zakenman werd genomineerd voor de award vanwege zijn inspanningen om inkoop strategisch op de kaart te zetten binnen het bedrijf, maar ook voor zijn langetermijnvisie en leiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.